Assodem-logoglASShelder lezing TREMELO


Wegens het grote succes van de glASShelder lezing, brengen we deze ook in TREMELO!

Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze in een eigen wereld leven, die moeilijk te begrijpen is en waar je niet gemakkelijk toe kan doordringen. Traditioneel wordt dat 'eigen wereldje' afgebeeld als een glazen koepel. Maar klopt dit wel helemaal? 
Mensen met autisme leven wel degelijk in dezelfde wereld als ieder ander mens. Alleen registreert hun brein prikkels uit diezelfde wereld op een andere manier.  En dat kan wel eens voor verwarring zorgen in de communicatie en sociale interactie met anderen. Maar een eigen wereld onder een glazen koepel?... Miriam Perrone gebruikt liever de metafoor van een wazig glas dat zich tussen iemand met en iemand zonder autisme in bevindt. En waarbij het nodig is om aan beide kanten te vegen, wil men het glas helder krijgen. Deze uiteenzetting kan hierbij al een eerste stap zijn.
 
In deze lezing belichten we de kenmerken van autisme en leggen de term 'overprikkeling' uit aan de hand van de werking van een autistisch brein. Dit alles gekoppeld aan anekdotes uit het eigen leven, filmfragmenten, leerrijke voorbeelden uit de literatuur enz.
 
Voor wie: Voor iedereen die met iemand met autisme (volwassenen én kinderen, met of zonder mentale beperking) leeft of werkt.

Kostprijs is 7 euro (cash betalen aan de kassa, gelieve gepast geld te voorzien).

Meer info en inschrijven voor de hele POMA-reeks kan hier: http://assodem.fikket.com/event/poma-praktisch-omgaan-met-autisme-tremelo

glASShelder TREMELO (€7,00)

Einde verkoop

17 mei 2018, 19:00 - 22:00 (GMT +01:00 Brussels)


Google Calendar
Microsoft Outlook
.ics file (Apple's iCal & anderen)

Locatie


Baalsebaan 10, 3120 Tremelo

Google maps »